Videofilmer2018-02-19T11:20:52+00:00

Videofilmer

Leta inte problem

Länken och hur du gör
http://tanka-bra-tankar.teachable.com

Vill du köpa kursen tryck på Enroll now och fyll i dina uppgifter så kommer du till betalningen där du fyller i dina kort uppgifter.
Simsalabim så har du kursen i din mail.

För att kunna anmäla er för att få mer information så tryck på Enroll now och fyll i dina uppgifter. Du kommer då till betalsidan, om du inte fyller i något där så är du anmäld till Tanka bra tankar och kommer att få information när det händer något.

Positiv och negativ stress

Jag har både positiv och negativ stress i livet just nu, men kroppen förstår inte skillnaden på dessa, den känner av stress och reagerar lika på all stress.

Jag arbetar som socialsekreterare på konsultuppdrag. Det innebär att jag jobbar i några månader på ett ställe för att sedan jobbar några månader på nästa ställe.

Nu är jag i ett sådan skifte, jag håller på att avsluta mitt jobb på mitt nuvarande ställe för att nästa vecka vara på nästa ställe. Jag ser verkligen fram mot att komma till mitt nya ställe och tycker att det ska bli kul att träffa nya människor, få nya ärenden, nya kolleger, ny stad osv

Samtidigt som jag ser fram mot allt detta så har jag en stress/sorg över att lämna det jag har där jag är idag.

Jag träffade en kvinna för några år sedan som skulle gifta sig, hon såg verkligen fram mot att få gifta sig med den man hon älskar. Nästa gång jag träffade henne var efter bröllop och allt vad det innebär. Hon berättade för mig att hon hade kollapsat två dagar efter bröllopet, hon fick åka till sjukhuset med ambulans, de trodde att hon hade fått hjärtinfarkt… men så var det inte, det var stressen som hade påverkat hennes kropp till detta. Hon hade både positiv och negativ stress i sitt liv då och blev påverkad väldigt starkt av detta.

Jag jobbar med att få kroppen eller rättare sagt mina tankar att förstå att det inte är någon stress, stressen sitter i mina tankar och inte i kroppen. Vid sådana här tillfällen får jag lägga lite mer energi på att ha tankar som inte stressar mig och inte låta tankarna gå på autopilot som de har gjort förut.

Hur upplever du stress?

Har du tänkt att positiv och negativ stress är olika eller det samma för kroppen?

Hur påverkas du av stress?

Hur reagerar du när du känner dig stressad?

Vad gör du för att minska din stress?

Taggtråd i hjärnan

Vet ni hur jobbigt det är att ha taggtråd i hjärnan? När tankarna inte gör som jag vill. Jag vill inte att dessa taggar ska sticka min hjärna. Det är hårda taggar, långa taggar som sticker genom mitt huvud. (text skriven utifrån möten med medmänniskor).

Sömn och återhämtning

Ibland när vi börjar komma igång på morgonen och förmiddagen kan tanken komma att “jag borde inte ha klivit upp idag”.

Jag har haft en sådan dag idag. Jag har inte kunnat tänka klart, jag har känt mig ledsen, funderat mer än vanligt på hur det kommer att vara om två veckor när jag ska byta uppdrag och ort att vistas på.
Allt sådant som jag normalt inte har med mig i min vardag.

Jag stod på jobbet och kände mig leden och funderade på varför, jag kom inte fram till något svar, jag hittade ingen anledning… men så kom jag på att jag inte har sovit på flera nätter på grund av smärta i hela ryggen.
När jag väl kom på det så visste jag varför jag var som jag var….

Jag stod och skrev och läste mitt arbete när jag nästan somnade vid skrivbordet, då var det dags att åka hem och vila.

Jag är i otroligt stort behov av sömn och återhämtning för att fungera. Jag vet om det och kan agera efter det! Jag behöver inte fortsätta att tänka på det som gör mig ledsen, jag kan fokusera på det som är viktigt för stunden i stället.

Vad gör du för att få återhämtning?
Skriv och berätta?

Ha det gott!
Monica Balkefors

Vilse i livet

Det är så lätt att gå vilse i livet och att tappa bort sig själv.

Det är bra att ta reda på vad som är rätt och fel för dig och vilka värderingar du har, för när du går emot dina egna värderingar, regler och normer känns det som vi har gått vilse.

Vad kan du göra när du känner att du har gått vilse i livet?

Du kan behöva hitta dina behov, vilka regler, normer och värderingar som du har, och sedan försöka följa dem så att du känner att du kan står för dig och ditt liv och känna att du lever efter ditt hjärta.

Ibland gör vi saker som går emot det vi står för, det blir fel och vi känner oss som dåliga människor. Det som har hänt har hänt och det kan du inte göra något åt, men du kan ändra något nu, så att du i framtiden inte gör samma sak igen som sårat dig i själen. Det viktigaste är att det känns rätt i ditt hjärta.

Köp E-boken: Börja leva

I den här boken kommer du att få enkla verktyg för arbeta med dina tankar och ditt sätt att se på dig själv, på ditt liv och din värld. Jag tror på din potential att skapa ett liv som du vill ha.

Kom ihåg att all förändring börjar med dig.

KÖP BOKEN HÄR