Du avgör hur du mår

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”rgba(255,150,5,0)” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” class=”” id=””]

Det är den tanke du matar som avgör hur du mår.
Det innebär att det du tänker för stunden avgör hur du känner dig just nu.
Du kan känna dig glad, ledsen, orolig, arg, besviken, stressad mm. Det är den känslan du har, som visar dig vad du tänker, så var uppmärksam på dina tankar och känslor. Ibland kan vi känna något och inte förstå det riktigt, det kan sitta i magen, det är troligen din magkänslan! Den kan vara bra att lyssna på, den kan berätta något för dig som du inte vet. Vad säger den till dig? Jag ska inte gå in på det här med magkänsla för det kan jag inte förklara, men jag tycker inte att du skall ignorera den. När jag har lyssnat på min magkänsla har det oftast blivit bra eller jag har kunnat förhindra något.
Vi har ungefär samma tankar varje dag, och tyvärr så är det de negativa tankarna som har störst makt över din hjärna. Så de tankar du tänkte igår och dagen före det tänker du idag också. Den vetskapen kanske inte är så upplyftande, men det går att göra något åt det. Om det är tankar du vill förändra. När du får tag på de tankar du tänker som gör att du mår sämre eller till och med dåligt kan du göra något åt det. Det kan kännas väldigt utmanande och skrämmande att veta att det är du som avgör hur du mår, men det ger dig också makten att själv kunna avgöra hur du skall må. Du kan ta makten över ditt mående alldeles själv. Hur känns det?
Hur det har varit tidigare kan du inte göra något åt. Det har varit och det kan inte förändras.
Nu kan du förändra ditt mående för du vet om det. Du kan inte längre gå och må dåligt och skylla på andra, det är upp till dig! Jag vet! Jag har hört det förr, ”jag har varit med om det och det så jag kan inte må bra”.
En person sa till mig att tänk på de som har blivit våldtagna! Det är jätte hemsk vad de har blivit utsatta för och ingen, ingen skall behöva utstå något liknade. Det går att göra någonting åt detta, men de kanske behöver professionell hjälp för att komma över rädslor och annat. De och alla andra som mig själv som har varit utsatt för saker kan välja hur vi vill må och vilket liv vi vill ha.

Vad är känslan just nu? Mår jag bra eller dåligt? Jag mår dåligt! Då måste jag ändra min tanke för att kunna må bättre! Ibland kan du behöva hjälp att ändra din tanke. Med hjälp av musik, rörelse, en vän, familjen, barn, barnbarn, ett fotografi som ger dig glada minnen mm kan göra att du ändrar din tanke och får en annan sinnesstämning. Du kanske behöver röra dig till din bästa musik, gå ut och gå med musik i öronen eller något annat som lyfter dig. Du måste hitta vad du behöver för att ändra din sinnesstämning.

Du har ett val!! Bra eller dåligt? I början kan det kännas tungt att veta att du har ansvaret för ditt eget mående, ingen annan. När du har arbetat med det ett tag kommer du att se det som en befrielse.

Du har ett val!! Bra eller dåligt? I början kan det kännas tungt att veta att du har ansvaret för ditt eget mående, ingen annan. När du har arbetat med det ett tag kommer du att se det som en befrielse.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Monica Balkefors

Mailkurs till dig!

Dessa vanor går att arbeta med för att utveckla dem mera och få mer av. Det är precis det du gör i denna mailkurs.

Mailkurs-liten