Doris och Sally är ute och går, plötsligt ser de något konstigt ligga bredvid vägen. De har inte sett något liknade ligga här förut. De är ute och går sin vanliga tur. Det ser ut som en tråd som ligger som en boll, men det är inte en tråd, det är hårdare än vanlig tråd. Det finns taggar på tråden som ser vassa ut. De blir lite rädda att den skall rulla på dem, de vill inte känna taggarna mot sin kropp. De förstår att det kan vara obehagligt samtidigt som de inte riktigt vet hur det kan kännas.

Sally drar sig undan, hon vill inte alls vara med om att känna eller titta på taggtråden. Den är otäck, taggarna ser ut nästan som rosentaggar, inte så långa men de är vassa, det är Sally säker på. Doris går fram mot den. Sally kan inte förstå varför Doris måste gå fram till bollen full med taggar. Förstår hon inte att det är farligt? Sally försöker förklara detta för Doris, men Doris bara tittar på henne och går fram till bollen med tråd och taggar, Doris tycker att den är intressant, farlig men intressant. Doris tänker “den kan inte skada mig”.  Hon går fram och känner på den försiktigt försiktigt, Sally tittar på och håller andan, hon känner sig rädd, hon vill inte att Dorisk skall skada sig. Till Sallys förvåning ser Doris glad ut, HON SER GLAD UT!!! Sally är livrädd och Doris ser glad ut?

Doris går fram sakta, sakta, hon känner att hon är lite rädd och osäker på om hon gör rätt, som går fram till taggbollen. Hon känner lite på tråden, den är kall och hård, taggarna är inte så vassa, hon gör inte illa sig. Doris bestämmer sig för att leka med taggbollen, hon puttar på den så att den rullar iväg en bit. Doris vill att Sally skall komma och leka med henne, men Sally vill inte det. Doris känner sig lite ledsen över det men fortsätter att leka med taggbollen. Doris är glad över att hon tordes gå emot sin rädsla, det gjorde att hon fick en ny rolig upplevelse och mer erfarenhet, hon är lite ledsen över att Sally inte vill vara med, men hon är stolt över sig själv och bestämmer sig för att vara glad.

Sally som står bredvid och som bestämde sig för att inte vara med i detta tokiga som Doris har hittat på, får inte uppleva den härliga känsla som Doris fick av att gå utanför sin komfortzon.
Doris går därifrån med högt huvud och är mycket stolt över sig själv. Sally går därifrån med en känsla av att hon missat något, hon går med huvudet böjt, hon känner sig nästan ledsen samtidigt som Doris går där och är jätte glad.
Sally förstår ingenting!
Gör du?
Kan du beskriva hur det känns att gå emot din rädsla och att gå utanför din komfortzon?