Den inre kritikern – dialogen med oss själva

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”rgba(255,150,5,0)” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text]

Är din inre kritiker väldigt aktiv eller är den lagom eller liten?

(Psst… klickar du på knappen längre ner så får du en gåva av mig.. 🙂 )

Njut av livet och det underbara du har innom dig

Det är så lätt att kritisera sig själv, det går på automatik. Vi behöver lära oss att vara snällare mot oss själva. Tänk dig att du skulle säga samma sak till någon annan som du säger till dig själv!! De skulle inte vilja vara med dig, jag skulle inte vilja vara min vän när min inre kritiker kör igång.
Hur är det med dig? Skulle su vilja vara din vän om den skulle säga samma saker till dig som du säger till dig själv?
Troligen inte!
Hur kan det komma sig att det är på det sättet?
Jag har inte något vetenskaplig svar på det. Det är så med allt vi gör, det är lättare att vara kritisk och negativ, det är faktiskt därför vi har överlevt som art. Utan det skulle vi varit utdöda för länge sedan. Det var sådant som gjorde att vi skärpte till oss och blev mer allert och kunde överleva de olika faror som fanns.
Du tänker ungefär samma tankar idag som du gjorde igår. Ofta är de negativa, dömande och/eller kritiska.
Det sätter naturligtvis sina spår på hur mår, agerar eller uppfattar en situation. Det går att lära upp sina tankar att bli snällare mot dig, din kropp och din omgivning.
I vissa situationer är kritikern mer aktiv än andra gånger. Som när man känner att man borde vara bra, duktig eller prestera något. Då kan tanken komma att “jag kan inget”, “snart kommer de att avslöja att jag inte kan det”, “hur kan jag tro att jag ska kunna göra detta” mm
Det är vanligt att vi har dialog med oss själva, det sker hela dagarna och är normalt. När den andra rösten gör ner oss så skadar den och och ger oss dålig självkänsla och självförtroende. Då är det dags att ta tag i den inre rösten som förstör för oss och lära den andra tankar och en annan dialog.
Vad kan du göra åt det? Ja, byt ut det negativa mot något positivt, tex tänker du ”jag kan inte” tänk i stället ”JAG KAN”
Jag går igenom hur du kan ändra din dialog med dig själv så att du blir snällare med dig själv och därför kommer att må bättre.
Jag har en onlinekurs som börjar 29 maj: Anmälan och mer info hittar du här
Jag har workshop i Västerås den 6 maj: Anmälan och mer info hittar du här 
Jag har en workshop i Stockholm den 12 maj: Anmälan och mer info hittar du här
Missa inte din gåva som du kan hämta här nedanför.
Ha det gott!
Monica

[/fusion_text][fusion_button link=”https://www.subscribepage.com/livsregler” title=”” target=”_blank” link_attributes=”” alignment=”center” modal=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” color=”pink” button_gradient_top_color=”” button_gradient_bottom_color=”” button_gradient_top_color_hover=”” button_gradient_bottom_color_hover=”” accent_color=”” accent_hover_color=”” type=”flat” bevel_color=”” border_width=”” size=”xlarge” stretch=”default” shape=”” icon=”” icon_position=”left” icon_divider=”no” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]Få din gåva här[/fusion_button][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Monica Balkefors

Mailkurs till dig!

Dessa vanor går att arbeta med för att utveckla dem mera och få mer av. Det är precis det du gör i denna mailkurs.

Mailkurs-liten