Kan du öva dina tankar?

Här kommer jag att ge en kort beskrivning över hur du kan träna upp din tanke. Det gör du lättast med att bli mer medveten om dina tankar och utmana dig själv varje dag.

Som du vet har du tankar i huvudet hela tiden, vilka tankar har du?
Är det snälla tankar om dig själv eller förebrår du dig själv för både det ena och det andra. Om du vill må bättre så är det värt att lägga tid på att ändra dina tankar och utmana dig själv.

För att träna upp dina tankar behöver du bli medveten om vad du tänker, ändra dem till något positivt och upprepa dem ofta så att de till slut blir en automatisk tanke, precis som de tankar du har idag. Skriv ner dina tankar, läs dem och funderare på om de är sanna?

Det låter enkelt, eller hur? nu vet jag att det inte är så enkelt, det tar tid! Ha tålamod och låt det ta tid! Att skapa en ny vana tar ungefär tre veckor att få in om du upprepar det dagligen, vid flera tillfällen.
Jag har tidigare skrivit om att affirmera, det är en viktig del i processen när du ska ändra dina tankar.

Att affirmera – många tycker att det verkar flummigt, men det är det inte! Du gör det hela tiden under dina vakna timmar. Allt du tänker är en affirmation, du tänker ca 65 000 tankar varje dag och de flesta tänkte du igår också.

Din utmaning blir att du skriver ner några affirmationen som du ska läsa högt för dig själv varje dag, eller som jag har gjort på en kurs, spela in dem och lyssna på dem. Dessa skall vara positiva, vara i nutid och gärna ligga långt utanför din komfort zon, till exempel ”Jag är miljonär” om det är mer pengar du vill ha i ditt liv.

Andra exempel

”Jag duger som jag är”
”Jag har god hälsa”
”Pengar kommer till mig lätt och enkelt”
”Jag älskar mitt arbete”
mm

Dela gärna dina affirmationen här, det är alltid kul att se hur andra tänker och gör 🙂
Kom ihåg att det inte finns några fel så länge det är något som är bra för dig.

I nästa inlägg kommer jag att ta upp lite vad Mindfullness kan göra för dig, i din vardag.

 

Ha det så gott ♥
Monica

 

Monica Balkefors

Mailkurs till dig!

Dessa vanor går att arbeta med för att utveckla dem mera och få mer av. Det är precis det du gör i denna mailkurs.

Mailkurs-liten