Ska det vara på det här viset?

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”rgba(255,150,5,0)” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text]

Vilka livsregler har du?

Med tanke på allt tumult och livsförändrande händelser som har varit de sista månader så har jag funderat över viktiga ”livsregler” för mig. 

Mina livsregler utan inbördes ordning

Var glad – livet skall vara så kul det går. Livet är inte alltid kul, men det går att försöka göra det så bra som möjligt och vara så glad det går. Ibland är det att vara tacksam för att man kan kliva ur sängen själv på morgonen.

Ta vara på varandra, andra människor är viktiga – om du verkligen lyssnar på den du har bredvid dig tar du vara på tiden och du får den andra att känna sig viktig. Titta på den du pratar med, titta på vad andra gör och var uppmärksam på vad andra gör för dig. Just den här exakta stunden tillsammans med den här människan som betyder något för dig kommer aldrig tillbaka.

Acceptera livet – gilla läget eller vad det heter. Livet händer och det händer för alla mer eller mindre. Det är jobbiga och tragiska saker men även bra och lyckliga saker händer oss. När det är jobbigt, när man känner att livet inte är snällt så är det bra att acceptera det för vad det är. När hjärnan börjat säga att allt är fel och jobbigt är de bra att styra hjärnan till andra tankar som säger att det är okej, att allt blir bra.

Tacksamhet – känn tacksamhet för det du har. Börja varje morgon med att vara tacksam över att du vaknar och ska kliva ur sängen. Leta mer att vara tacksam över det första du gör. Tacksamhet för en kopp kaffe, tacksamhet för din familj, tacksamhet för dina vänner, tacksamhet för… hitta det du är tacksam för.

Rör på dig – aktiviteter gör kroppen och knoppen glad. Prova att göra någon aktivitet och känn efter hur du mår. Mår du bättre? Troligen.

Tänk på  vad du stoppar i dig – maten eller allt vi stoppar i oss avgör hur vi mår och hur vi klarar av dagarna.

Var snäll – Att vara snäll mot någon gör dig glad, det gör att du får en bra känsla i kroppen. Ge ett leende, en kram, ställ en uppmärksam fråga och lyssna verkligen på svaret. Det du sänder ut får du tillbaka.

Döm inte dig själv eller andra – det är inte bra för din självkänsla eller självbild att döma dig eller någon annan. Vi dömer oss själva väldigt hårt och obarmhärtigt. Gör inte det, var snäll mot dig själv, du gör säkert sågat du kan i alla lägen. Att döma någon annan är inte bra för dig själv eller hur du agerar i olika lägen.

Kärlek – kärlek till dig själv och andra. Min nya tatuering som sitter så att jag ser den så fort jag vaknar är en text ”kärleken övervinner allt” Det är viktigt för mig att kärleken får vinna och inte det som är på den dåliga sidan som hat, avund,, svartsjuka mm

Ha det gott!

Monica

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Monica Balkefors

Mailkurs till dig!

Dessa vanor går att arbeta med för att utveckla dem mera och få mer av. Det är precis det du gör i denna mailkurs.

Mailkurs-liten