Varje dag tänker du tusentals tankar – faktum är att du ofta tänker samma tankar flera gånger per dag, och ofta (men inte alltid) är flera av dem negativa.

Vill du förbättra ditt inre prat, din inre konversation så kan du använda dig av affirmationer som är positiva. Gör du det tillräckligt länge kommer du att på sikt ändra dina tankemönster om dig själv, bara genom att upprepa positiva fraser för dig själv.

Vad är en affirmation?

En affirmation är ett positivt påstående om dig själv, som du använder för att berätta för dig själv att tänka positivt och på så sätt förändra dina tankemönster. Du väljer ut en fras eller flera som du sedan upprepar för dig själv så länge som du känner att du behöver. Du kan skriva ner dem varje dag också, börja med en eller två och jobba med dem. När du känner att du är ”klar” med dem tar du nästa och jobbar med. Det är faktiskt så att när du intalar dig något över en längre period, så blir det tillslut din sanning. Så se till att din inre konversation och dina tankar både lyfter och stärker dig.

Hur väljer man affirmation?

Att välja affirmation behöver inte alls vara svårt. Tänk på något du vill förändra eller förstärka hos dig själv, och ha dessa punkter i åtanke:

 • Formulera din affirmation som ett påstående
 • Formulera den som att den redan har inträffat
 • Använd dig bara av positiva påståenden
 • Känn in dina affirmationer och försök att tro på dem
 • Du kan skriva ner din affirmation, eller helt enkelt läsa upp dem för dig själv i ditt huvud.
 • Sätt lappar eller gör tavlor med dina affirmationen så att du ser dem varje dag och helst flera gånger per dag (du kan köpa en sådan tavla av mig, med din text på som jag sedan mailar till dig så att du kan skriva ut, pris 97:-)

Förslag på affirmationer

Du kan skapa dina affirmation som du själv vill, här nedanför har du några exempel för att komma i gång. Du kan ha affirmationer för din hälsa, ditt eget mående, hur du vill vara mot andra, hur du vill känna dig, vad du vill skapa i livet, vad du vill klara av i livet, hur du vill känna för någon annan osv

 • Jag är sund, frisk och äter endast mat som är bra för min kropp och sinne
 • Jag respekterar min kropp och tar hand om den på bästas sätt
 • Allt jag behöver för att uppnå mina mål finns inom mig
 • Jag kontrollerar mina tankar, val och känslor
 • Jag är stolt över mig själv och allt jag har åstadkommit
 • Jag kliver upp varje morgon och gör det viktigaste först
 • Jag är snäll, empatisk och kärleksfull mot alla jag möter och umgås med

   Vad är effekten av affirmationer?

  Det är egentligen ganska enkel: när du intalar dig själv positiva påståenden kan du förändra ditt sätt att tänka, känna och  uppleva saker på över tid. Att ha en negativ inre prat/konversation om och om igen sätter sina spår i dig – oavsett om det handlar om att klanka ner på dig själv, eller kanske på din partner, dina barn, dina föräldrar mm. När de tankarna upprepas i det inre så bildas snabbt en ond cirkel av samma upprepande tankar. Du kommer till slut att må dåligt, kanske ta dåliga beslut och göra dåliga saker för dig själv. Du kan ändra detta genom att medvetet välja positiva tankar som du upprepar om och om igen för att få en positiv spiral. Tänk på dina affirmationer i bilder, lev di in i dem, gör dem till dina nya sanningar.

  Stressfri jul 2020

  Beställ din tavla med dina egna ord på.

  Jag skapar tavlan åt dig och skickar en PDF och JPG fil till dig så att du kan skriv ut den och sätta på din vägg.

  Här bredvid har du exempel på hur det kan se ut.