Vanor som förbättrar din glädje och lycka

Alla vill nog vara lycklig, jag tror att det är ett av de basala målen vi har. Det kan låta enkelt, men det kan vara utmanande.  Hur kan du vara lycklig och glad eller i alla fall lyckligare än du är nu? Du har säkert hört både av mig och andra att lycka inte kommer utifrån utan att det skapas inifrån dig  själv.

Du kan bestämma dig för att vara lyckligare och med den intentionen kan du faktiskt bli lyckligare. Det handlar om att ändra ditt perspektiv och att välja några andra vanor. Det här kan vara lätt för vissa människor och svårare för andra, men jag tror att alla kan lära sig att bli lyckligare och anta ett annat hälsosammare mindset.

Här är en lista på 15 vanor utan någon inbördes ordning som glada människor har och som kan hjälpa dig att få mer lycka och glädje i ditt liv.

1. Optimistiskt och positivt mindset

Lyckliga människor är optimistiska och har ett positivt maindset. De ser det positiva i det som händer. De fokuserar på vad de har. I varje problem som de har och upplever ser de det goda/bra som kan komma ur det. Som in mormor och mamma alltid sa “Det finns alltid något gott i allt som händer”.

2. Tacksamhet – tacksam livsstil

Lyckliga människor odlar en vana av tacksamhet. De känner tacksamhet för sina liv och allt de har. Att leva i tacksamhet, innebär också att man kan känna tacksamhet även när man lider. Deras liv är troligen inte perfekta och bra hela tiden men de är lyckliga för för det de redan har. De tar inget för givet och känner sig konstant tacksam för vad he har. De är tacksam för sina fötter och ben innan de bryter dem, de är tacksam för det boende de har fast det kanske inte är det bästa osv.

3. Låter saker passera – en ”låt gå” anda

Glada människor kan låta saker passera. De är inte för defensiv eller envis. De är villig att erkänna när de har fel och de ber om ursäkt hellre än att starta ett bråk. Hur ofta har du känt ett behov av att ha rätt i en diskussion? Hur skulle det vara om du lät det vara i stället?

4. Lever i nuet

Lyckliga människor lever i nuet. Deras sinne är inte fast i det förflutna eller i framtiden. De dröjer sig inte kvar vid det förflutna eller slösar tid på att oror sig över sådant som inte har hänt ännu. De lever hellre i nuet och ser glädjen i stunden.

5. Lever i linje med deras värderingar och sitt sanna jag

Lyckliga människor lever i linje med sina värderingar och deras sanna jag. Det är viktigt!  De lever inte för andra, inte för deras föräldrar, deras vänner eller samhällets förväntningar på dem. De har inte ett falskt yttre. De har lärt sig att lyssna på sin inre röst och gör bara det som gör dem riktigt lyckliga.

6. Själv kärlek och självförtroende

Lyckliga människor odlar självkärlek och självförtroende. De förstår vikten av att tro på sig själv och vara sin egen bästa kompis. De ser sina egna behov först för att de vet att de förtjänar det.

7. Fokus på seger

Lyckliga människor fokuserar på sina segrar och hur långt de har kommit och firar sina segrar och sig själv ofta. De är stolta över vad de har åstadkommit och bekräftar sitt eget självvärde, i stället för att förinta sig själv.

8. Motståndskraft och självförlåtelse

Motståndskraft och självförlåtelse är en viktig vana som lyckliga människor har. Alla gör missta, alla faller. Lyckliga människor kan plocka upp sig själv och försöka igen, så hellre än att vara hård mot sig själv och göra situationer värre så kan de helt enkelt förlåta och gå vidare.

9. Omger sig med lyckliga människor

Lyckliga människor omger sig med andra lyckliga människor. Lycka är bra vibrationer och det är en verklig känsla. Lycka är smittsamt, spenderar du tid med lyckliga människor kommer du att blir lyckligare.

10. Ge tillbaka

Du har säker hört det förut, lyckliga människor ger tillbaka. De är snälla och bryr sig om andra och att ger till andra som behöver, det får dem att känna sig uppfylld och är mer lyckliga.

11. Kreativitet

Det är vanligt bland lyckliga människor att det är kreativa, de är kreativ på något sätt och de har flera sätt att uttrycka sig på. De har utlopp för sitt självuttryck och det behöver inte ske genom deras arbeten. Människor är kreativa varelser och att skapa gör människor lyckliga, om vi inte skapar förstörs vi.

12. Meditation

Lyckliga människor mediterar eller praktiserar mindfulness. De tar hand om sitt sinn på det sättet och får inre lugn och ro, de släpper sitt ego och sina känslor.

13. Sover tillräckligt

Lyckliga människor sover tillräckligt mycket. Sömnen är så viktigt för dina grundläggande funktioner. Både du och jag vet att för lite sömn kan göra att du blir sur, arg, dåligt tålamod och blir otacksam. Det är svårt att vara lycklig om du inte mår bra i grunden. Se till att sova ordentligt!

14. Träna regelbundet

Att träna regelbundet, ger lyckliga människor. När de tränar sätter de fart på endorfiner i kroppen som triggar positiva känslor och får dem att känna sig lyckligare. De mår också bra för att de tar hand om sig och sin kropp och de får bort stress. Känner du dig nere så prova att ta en promenad eller träna dagligen, du kommer att märka att du mår bättre.

15. Skratta ofta

Lyckliga människor skrattar ofta, de har humor och tar inte sig själv på för stort alvar. De vet hur de skall ha roligt.

Hur många vanor från den här listan utövar du regelbundet?

 

Vilken av vanorna är din favorit?

 

Ha en fantastisk dag

 

Monica Balkefors

 

 

Mailkurs-liten

Dessa vanor går att arbeta med för att utveckla dem mera och få mer av. Det är precis det du gör i denna mailkurs.