30 dagars tacksamhetsutmaning kan skjuta din lycka i höjden på bara en månad.

Du har säkert hör att öva tacksamhet är bra för oss när det görs ordentligt och över tid, en månad är egentligen kort tid för att få de fördelar som jag kommer att skriva om här nedanför. Du kanske tänker att du inte har tid med ännu en sak att göra. Då kan jag berätta för dig att det räcker med två till fem minuter per dag. Vill du sitta längre så är det okej men det ger dig inte fler fördelar än att sitta två till fem minuter.

Jag har gjort lite eftersökningar på vad tacksamhet kan ge mig och alla andra som över på det och verkligen skriver ned vad de är tacksam över. 

Vad är då tacksamhet?

Det är helt enkelt att ta sig tid att tänka på alla positiva saker i ditt liv i stället för att älta det negativa. Du behöver inte ens berätta för någon vad du är tacksam över (även om det hjälper).

Tacksamhet kan vara en av de mest förbisedda verktyg för att öka din lycka. Forskning visar att det är den mest kraftfulla metoden för att öka lycka. Att ha en tacksam attityd kostar ingenting och som jag skrev tidigare inte tar lång tid, men fördelarna är enorma. 

Forskning visar att tacksamhet kan har följande fördelar: 

  1. Tacksamhet gör dig lyckligare
  2. Tacksamhet gör att andra människor gillar dig
  3. Tacksamhet gör dig hälsosammare
  4. Tacksamhet lyfter din karriär
  5. Tacksamhet stärker dina positiva känslor
  6. Tacksamhet utvecklar din personlighet
  7. Tacksamhet gör dig mer optimistisk

Om du inte har tid att läsa resten så kan du hämta en gratis utskrivbar PDF med 30 dagars tacksamhetsutmaningen 

https://www.subscribepage.com/30dagarutmaning

Finns det några nackdelar med att öva tacksamhet?

Jag tror att du just ni tänker att det inte finns några nackdelar utan att du har massor att vinna på att vara med i denna 30 dagars utmaning.
Det finns en nackdel som är värd att nämna, för att få alla dessa fördelar med att öva tacksamhet måste du göra det regelbundet. Att göra det en eller två gånger eller till och med under hela 30 dagar betyder inte att du får alla dessa fördelar som beskrivs ovan  resten av ditt liv. Precis som med att äta hälsosamt eller att träna måste du göra det regelbundet för att få de positiva effekterna. Vilket låter super uppenbart när man tänker på det, för det är inte mycket i livet som inte kräver regelbundenhet för att vara och för att få de positiva effekterna. 

Hur följer du dina 30 dagar av tacksamhet?

Innan du startar din 30 dagars tacksamhetsutmaning vill jag bara nämna att det är bra för dig att kunna följa dina framsteg, eftersom jag tycker att det är viktigt i allt vi gör för första gången. Det enklaste sättet att följa dina framsteg är att du laddar ner den gratis PDF:n med 30 dagars tacksamhetsutmaning. Det enda du behöver göra då är att fylla i de tomma luckorna.

Mer van att öva tacksamhet?

Då kan det vara aktuellt för dig att köpa Tacksamhet- och morgondagboken. Du fyller i de tomma fälten i den också och du har tillgång till att skriva morgondagbok i 30 dagar också. Att skriva morgondagbok har också fantastisk fördelar som jag kommer att ta upp i ett senar blogginlägg. 

Monica Balkefors

Mailkurs till dig!

Dessa vanor går att arbeta med för att utveckla dem mera och få mer av. Det är precis det du gör i denna mailkurs.

Mailkurs-liten